Gizlilik politikası

Bu gizlilik bildirimi, hangi kişisel verileri topladığımızı, bununla ne yaptığımızı, kimlerle paylaştığımızı, ne kadar süre sakladığımızı ve hangi yasal haklara sahip olduğunuzu açıklar.

Birleşik Krallık müşterileri için Monese Ltd ve Monese Finance Ltd, kişisel verilerinizin veri denetleyicileri olarak bilinir. Bu, kişisel bilgilerinizin nasıl kullanıldığına karar vermekten sorumlu oldukları ve kredi ve sigorta ürünlerimiz için bunu ortaklaşa yaptıkları anlamına gelir.

Avrupa Ekonomik Alanı'ndaki (AEA) müşterileri için Monese EU kişisel verilerinizin veri denetleyicisidir.

Bu bildirimde “Monese”, “biz”, “bize” veya “bizim” ifadeleri, bulunduğunuz yere bağlı olarak yukarıda belirtilen şirketlere atıfta bulunmaktadır. İlgili şirketin hangisi olduğundan emin değilseniz, lütfen hesap koşullarınızı kontrol edin veya Monese'nin Veri Koruma Görevlisi ile iletişime geçin (aşağıya bakın). Bu bildirimin belirli bölümleri yalnızca bizde belirli hesapları olan müşteriler için geçerli olabilir (örneğin, Kredi Ürünleri). Bu durumda, bu gizlilik bildiriminde bunu açıkça belirttik.

SSS

Monese hakkında sormayı düşünmediğiniz (ama sormanız gereken) her şey...

1. Sizin hakkınızda tuttuğumuz kişisel veriler

Kimliğiniz ve iletişim verileriniz

Buna hakkınızdaki kişisel bilgiler (örneğin adınız, doğum tarihiniz, ikamet adresiniz, uyruğunuz, pasaport numaranız) ve iletişim bilgileriniz dahildir.

Çoğu durumda, bilgiler, Monese hizmetlerinin kurulumu ve yönetimi sırasında, kimlik belgeleri, video selfie'iniz ve bizimle paylaştığınız diğer kişisel veriler şeklinde sağlanır. Bazı durumlarda, bizimle paylaşmaları için izin verdiğiniz üçüncü bir taraf tarafından sağlanabilir.

Durum tespiti gerçekleştirmek için kullandığımız üçüncü taraflarca (örneğin, dolandırıcılık önleme ajansları) ek kimlik ve iletişim verileri sağlanabilir. Ayrıca Companies House ve Electoral Registers gibi kamuya açık kaynaklardan kimlik ve iletişim verilerini de temin edebiliriz.

Bankacılık ve hizmet verileri

Bu bilgiler, Monese hesaplarınız, ilgili banka kartlarınız ve bizden aldığınız diğer ürünler ve hizmetler hakkındaki bilgilerdir. Banka hesap numaraları, hesap bakiyeleri ve işlemlerle ilgili bilgiler gibi şeyleri içerir. Bilgiler, hizmetlerimizi kullandıkça oluşturulur ve bazı durumlarda bankacılık hizmetlerimizi sunmak için kullandığımız kuruluşlar tarafından bizimle paylaşılır.

Monese hesabınızı iş ortağı hizmetlerimizden birine (örneğin Avios ödül programı) bağladığınızda, bu hizmetler için bankacılık verilerini tutabiliriz.

Telefonunuza erişmemize izin verdiğiniz bilgiler

Bu, telefonunuzda saklanan ve açıkça erişmemize izin verdiğiniz bilgilerdir (örneğin adres defteriniz, fotoğraflarınız ve coğrafi konum verileriniz).

Teknik veriler

Bu, kullandığınız telefonla ilgili bilgilerdir (örneğin tarayıcı sürümü, saat dilimi ayarları, telefon işletim sistemi, IMEI numarası, IP adresi ve diğer teknik ayarlar). Bu bilgiler, Monese uygulamasını kullandığınızda otomatik olarak toplanır.

Analitik

Bu, hizmetlerimizle nasıl etkileşim kurduğunuz hakkında bilgiler içerir. Web sitemizi ziyaret ettiğinizde veya Monese uygulamasını kullandığınızda bu bilgileri otomatik olarak toplarız. Bunu başarmamıza yardımcı olmak için çerez kullanımımız çerez politikamızda açıklanmaktadır https://monese.com/cookies.

Özel kategori verileri

Bu bilgiler düzenleyiciler tarafından daha hassas kabul edilir ve ırk, etnik köken, siyasi görüşler, din, sendika üyeliği, genetik, biyometri, sağlık ve cinsel yönelim içerir. Kimliğinizi doğrulayabilmek için sağladığınız video selfie ve fotoğraflı kimlik haricinde, bu veri kategorisini işlemeyiz. Ancak, bize sağladığınız zaman özel kategori verilerini tutmamız mümkündür, ör. belgelerde yer alıyorsa (örneğin kimlik belgeniz) veya üçüncü şahıslar bunu bize sağladığında (örneğin polisten alınan suç faaliyetlerinin ayrıntıları). Bu durumda, bu bilgileri sadece yasalara sadık kalarak ona uygun olarak işleriz.

2. Kişisel verilerinizle ne yaparız

Kişisel verilerinizi yalnızca büyük bankacılık hizmetleri sağlamak için ve bunun yasal bir dayanağı olduğu durumlarda kullanırız.

Sözleşmemizi yerine getirmek için kişisel verilerinizi aşağıdaki amaçlarla kullanacağız:

  • Bankacılık ve diğer ilgili hizmetlerimizi yönetin ve sağlayın (örneğin, hesap yüklemeleri, ödemeler, otomatik ödemeler, düzenli siparişler ve uluslararası transferler ve ayrıca ek hesap avantaj hizmetleri).
  • Monese uygulaması aracılığıyla yüksek kaliteli bir kullanıcı deneyimi geliştirmek ve sağlamak.

Yasal yükümlülüklerimizi yerine getirmek için kişisel verilerinizi aşağıdaki amaçlarla kullanacağız:

  • Monese hesabına başvurduğunuzda kimliğinizi doğrulamak.
  • Başvuruları belirli dolandırıcılık önleme ve yaptırım veritabanlarına göre kontrol etmek.
  • Mali suçları (örneğin kara para aklama, dolandırıcılık ve terörün finansmanı) tespit etmek ve önlemek için önlemler uygulamak.
  • Sorumlu kredi kararları vermek.

Kişisel verilerinizi aşağıdakiler için kullanmak meşru menfaatlerimiz içindir:

  • Kullandığınız Monese hizmetlerinin durumu hakkında sizi bilgilendirmek.
  • Birinci sınıf bir müşteri hizmetleri deneyimi sağlamak.
  • Hizmetlerimize uygunluğunuzu değerlendirmek için soft bir kredi kontrolü yapmak.
  • Uygulamaları belirli dolandırıcılık önleme veritabanlarına karşı kontrol etmek.

Biz ve dolandırıcılık önleme ajansları kişisel verilerinizi işlediğinde, işimizi korumak ve bizim için geçerli olan yasalara uymak amacıyla dolandırıcılık ve kara para aklamayı önlemeye meşru bir menfaatimiz olduğu temelinde bunu yaparız. Bu tür işlemler aynı zamanda talep ettiğiniz hizmetlerin veya finansmanın sözleşmeye dayalı bir gerekliliktir.

Biz ya da bir dolandırıcılık önleme ajansı, bir dolandırıcılık veya kara para aklama riski teşkil ettiğinizi belirlersek, talep ettiğiniz hizmetleri ve finansmanı sağlamayı reddedebilir veya size mevcut hizmetleri sunmayı durdurabiliriz. Herhangi bir dolandırıcılık veya kara para aklama riskinin kaydı, dolandırıcılık önleme kurumları tarafından tutulacaktır ve başkalarının size hizmet, finansman veya istihdam sağlamayı reddetmesine neden olabilir.

Kişisel verilerinizin bu şekilde işlenmesinin bir parçası olarak, kararlar otomatik yollarla verilebilir. Bu, işlememiz davranışınızın kara para aklama veya bilinen dolandırıcılık davranışıyla tutarlı olduğunu ortaya çıkarırsa, sizin bir dolandırıcılık veya kara para aklama riski teşkil ettiğinize otomatik olarak karar verebileceğimiz anlamına gelir; veya önceki gönderimlerinizle tutarsızsa; veya gerçek kimliğinizi kasten gizlemiş görünüyorsanız. Otomatik karar vermeyle ilgili haklara sahipsiniz: Daha fazla bilgi edinmek isterseniz lütfen aşağıdaki bilgileri kullanarak bizimle iletişime geçin. Ayrıca, kimliklerin doğrulanması ve mali suçların tespiti için otomatik kararlar almak için en son teknolojiyi kullanıyoruz. Bir kişinin otomatik bir kararı incelemesini istemek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Meşru menfaatlerimiz için gerekli olduğu durumlarda, kişisel verilerinizi aşağıdaki amaçlarda kullanacağız:

  • Beğenebileceğini düşündüğümüz Monese ürünleri ve hizmetleri hakkında size bilgi vermek. Bu, yalnızca 10 Ağustos 2020'den sonra bir Monese hesabına kaydolduğunuz durumlarda geçerlidir, aksi takdirde bu bilgileri yalnızca onayınızı vermeniz halinde sağlarız.

  • Ürünlerimizi ve hizmetlerimizi nasıl geliştireceğimizi daha iyi anlamak için müşterilerimiz üzerinde analiz yapmak. Bu, müşterilerimizin profilini daha iyi hale getirmek ve ürünlerimizi pazarlama şeklimizi geliştirmek için verilerinizi işlememizi (işlemleriniz dahil) veya üçüncü taraflarla çalışmamızı (bu durumda sizi veya diğer müşterileri doğrudan tanımlamayacağız) içerebilir. Verilerinizin güvende tutulması için bu tür üçüncü taraflarla uygun önlemlerin uygulanmasını sağlayacağız. Monese'nin analiz amaçları doğrultusunda üçüncü taraf reklam ortakları tarafından işlenmesi hakkında daha fazla bilgi için aşağıya bakın.

Onayınız ile kişisel verilerinizi aşağıdakiler için kullanacağız:

  • Beğenebileceğini düşündüğümüz Monese ürünleri ve hizmetleri hakkında size bilgi vermek. Bu yalnızca 10 Ağustos 2020 tarihinden önce bir Monese hesabına kaydolmanız durumunda geçerlidir, aksi takdirde aşağıda açıklandığı gibi meşru menfaatlerimize güveniriz.

Pazar araştırması faaliyetlerine (odak grupları, görüşmeler ve anketler gibi) katılmaya davet etmek.

  • Beğenebileceğini düşündüğümüz üçüncü taraf ürünleri ve hizmetleri hakkında size bilgi sağlamak.
  • Ürünlerimizi pazarlama.
  • Hub'u işletmek (iş ortaklarımızın ürün ve hizmetlerinden yararlanmayı tercih edebileceğiniz yerlerde).

Sizden kişisel verilerinizi işlemek için izin istersek, bu gizlilik bildiriminin sonundaki ayrıntıları kullanarak veya çerezler veya benzerleriyle ilgiliyse, çerez politikası aracılığıyla istediğiniz zaman izninizi reddedebilir veya geri çekebilirsiniz. Pazarlama mesajı almak için verdiğiniz izni geri çekmek için, tercihlerinizi Monese uygulama ayarlarında veya pazarlama e-postalarında bulunan devre dışı bırakma bağlantısını takip ederek belirleyebilirsiniz.

3. Kişisel verilerinizi kimlerle paylaşıyoruz

Kişisel verilerinizi, kullandığınız Monese hizmetlerini etkinleştiren ve iyileştiren veya yasa veya mahkeme kararının gerektirdiği durumlarda kuruluşlar ve ortaklarla paylaşacağız. Buna şunlar dahildir:

  • Monese Ltd.'nin grup şirketleri, iştirakleri ve şubeleri
  • Herhangi bir Monese şirketinin veya borcunun yeniden yapılandırılması, satılması veya satın alınmasından sonra herhangi bir üçüncü taraf, o kişi bilgilerinizi ilk başta bize verdiğiniz amaçlarla kullandığı sürece.
  • Kimliğinizi doğrulamamıza yardımcı olan kuruluşlar.
  • Bankacılık hizmetimizi sunmamıza yardımcı olan kuruluşlar. Buna şunlar dahildir:
    • Kart sağlayıcıları.
    • Sizin (veya sizin adınıza talimat vermeye uygun şekilde yetkilendirilmiş bir üçüncü kişinin) bizden bilgi paylaşmamızı istediğiniz bağımsız üçüncü kişi hizmet sağlayıcıları (örneğin, ödeme başlatma veya hesap bilgi hizmetleri sağlayıcıları). Bilgilerinizi bu üçüncü taraflarla paylaşırsak, onların bunları nasıl kullandıkları üzerinde hiçbir kontrolümüz olmayacaktır. Sizin (veya hesabınız üzerinde yetkisi olan kişinin) bunu doğrudan üçüncü tarafla kabul etmeniz gerekecektir.
  • Ön ödeme servis sağlayıcıları.
  • Monese Kartınızla bağlantılı olarak işlenen veriler ve Monese Kartınızı almanıza, etkinleştirmenize ve kullanmanıza olanak tanıyan Monese Kartınızın çalışmasıyla ilgili gerekli tüm faaliyetler ile ilgili ayrı bir bağımsız Veri Denetleyicisi olan PrePay Çözümleri (PPS); ödeme yapma ve alma işlemleri, Monese Hesabınız ve Monese Card ile ilgili yasal gereklilikleri yerine getirmek; taleplerinizi yanıtlamak ve size bilgi sağlamak. PPS gizlilik bildirimi web sitesinde mevcuttur: https://www.pps.edenred.com/pages/privacy.
  • Ödeme hizmeti sağlayıcıları ve teknik ve teknik olmayan işlemciler.
  • BT ve siber güvenlik hizmetlerimizin sağlayıcıları.
  • Kredi referans ajansları. Kişisel verilerinizi nasıl kullandıklarına ilişkin ayrıntılar için bkz. https://www.equifax.co.uk/crain, https://www.experian.co.uk/crain/index.html ve https://www.transunion .co.uk/crain.
  • Müşteri hizmetleri araçlarımızı sağlayan kuruluşlar.
  • Kullandığınız Monese hizmetlerini etkinleştiren tüm kuruluşlar.

Yasal yükümlülüklerimizi yerine getirmek için kişisel verilerinizi aşağıdakilerle paylaşabiliriz:

  • Mali suçları önleme arayışında ve terörle mücadelede hükümet ve kolluk kuvvetleri (Monese'nin verileri paylaşması için açık bir yasal zorunluluk yoksa, Monese'nin ve alıcının meşru çıkarları dahilinde olduğu durumlarda verileri yine de paylaşabiliriz) (örneğin, güçlü bir suç faaliyeti şüphesi olduğu için).
  • Vergi kurumları
  • Dolandırıcılık önleme ajansları ve durum tespiti hizmetleri sağlayıcıları.
  • Yasal olarak yapmamız gereken herhangi bir organizasyon.

Dolandırıcılığı önleme kurumları, kişisel verilerinizi Birleşik Krallık veya AEA dışına aktardıklarında, kişisel verilerinizi Birleşik Krallık veya AEA'da gerekli olan standarda göre korumak için bu verilerin alıcılarına sözleşmeden doğan yükümlülükler yüklerler. Ayrıca, alıcının güvenli veri paylaşımını sağlamak amacıyla 'uluslararası çerçevelere” abone olmasını da gerektirebilir.

Onayınızı verdiğiniz durumlarda, kişisel verilerinizi aşağıdakilerle paylaşabiliriz:

  • Pazarlama ve reklam hizmetleri sunan kuruluşlar.
  • Monese Hub'da hizmet sağlayan kuruluşlar.
  • Bize bunu yapmamız için açıkça izin veren herkes.

Gerçekten sınırsız bir bankacılık hizmeti sağlamak için Birleşik Krallık veya AEA dışında yerleşik hizmet sağlayıcılarla ortaklık kuruyor ve bunları kullanıyoruz. Yalnızca Birleşik Krallık ve AB veri gizliliği gereksinimlerini karşılayan ve müşterilerimizin kişisel verilerini korumak için uygun bir sözleşmeye dayalı anlaşmanın mevcut olduğu kuruluşlarla ortak olacağız.

Her durumda, yalnızca hizmetlerimizi sunmak, size karşı yükümlülüklerimizi yerine getirmek ve yasal veya düzenleyici gereklilikleri yerine getirmek için kesinlikle gerekli olan kişisel verileri paylaşacağız.

Monese'nin analiz amaçları için üçüncü taraf reklam ortakları tarafından işleme

Üçüncü taraf reklam ortaklarımız, pazarlama analitiği ve pazarlama ve performans optimizasyonu gibi reklamlarla ilgili hizmetler sunmak için verilerinizi (sizi veya diğer müşterileri doğrudan tanımlamayacak) işleyecektir. Aşağıdaki tablo, verilerinizle ne yaptıkları hakkında daha fazla bilgi edinmek istiyorsanız, her iş ortağının gizlilik bildirimine bir bağlantı sağlar.

PartnerLink to Privacy Notice
Apple Search Ads Link to Apple privacy
Affiliate WindowHow we use your data
FacebookTechnology terms
FirebasePolicies
Google AdsProcessor terms
InstalPrivacy policy
MiQPrivacy policy
MobuppsPrivacy policy
OutbrainPrivacy policy
TikTokPrivacy policy
BCNMonetizePrivacy policy
IconpeakLegal
TapticaPrivacy policy

Üçüncü taraf reklam ortakları tarafından kullanılmama nasıl iptal edilir? Cihaz ayarlarınızı ayarlayarak reklam izleme özelliğini devre dışı bırakmayı tercih edebilirsiniz. Bunu telefonunuzun cihaz ayarlarına giderek ve oradan çıkış yapın.
iOS'daysanız, Ayarlar > Gizlilik > İzleme bölümüne gidin ve kapatmak için geçiş düğmesini hareket ettirin.
Android'de iseniz > Google > Ads > ayarlarına gidin Reklamları kişiselleştirmeyi devre dışı bırak ve ekranınızdaki geçiş simgesine gri/kapalı olarak dokunarak kapatın.

4. Kişisel verilerinizi ne kadar süre saklıyoruz?

Müşterilerimizin kişisel verilerini, iş ilişkimizin sona ermesini takip eden altı yıl boyunca tutuyoruz:

  • İlgili yerel yasa, kişisel bilgilerinizi daha uzun bir süre tutmamızı veya daha erken silmemizi gerektirir.
  • Kişisel verilerinizin sistemlerimizden silinmesi (geçerli olduğu durumlarda) hakkınızı kullanabilirsiniz.
  • Bunu saklamak için meşru bir nedenimiz var (örneğin, sorulara veya şikayetlere yanıt vermemize yardımcı olmak, finansal suçla mücadelede size adil muamele verdiğimizi göstermek için).
  • Dolandırıcılık önleme ajansları kişisel verilerinizi farklı zaman dilimlerinde tutabilir ve dolandırıcılık veya kara para aklama riski teşkil ederseniz verileriniz altı yıla kadar saklanabilir.

5. Haklarınız

Kişisel verilerinizle ilgili belirli haklara sahipsiniz:

Hakkınızda tuttuğumuz kişisel verilere erişim hakkı

Sizin hakkınızda tuttuğumuz tüm kişisel verilere erişim talep edebilirsiniz. Bu, 'veri erişim isteği' olarak bilinir.

Kişisel verilerinizin sistemlerimizden silinmesi hakkı

Sizin hakkınızda tuttuğumuz kişisel verilerin bir kısmını veya tümünü silmemizi talep edebilirsiniz. Yasalar gereği bazı bilgileri saklamamız gerektiğinden, bu her zaman mümkün olmayabilir.

Hakkınızda tuttuğumuz kişisel verilerin yanlış olduğuna inanıyorsanız, bu verilerin güncellenmesi hakkına sahipsiniz (örneğin, kişisel bilgilerinizi veya iletişim bilgilerinizi güncellemek isteyebilirsiniz).

Kişisel verilerinizin işlenmesini kısıtlamamıza itiraz edebilir veya talep edebilirsiniz (örneğin, pazarlama için onayınızı istediğiniz zaman geri çekebilirsiniz).

Kişisel verilerinizin bir kopyasını yapılandırılmış, yaygın olarak kullanılan ve makine tarafından okunabilir bir biçimde sağlamamızı isteyebilirsiniz. Bunu size doğrudan sağlamamızı veya veriyi seçtiğiniz üçüncü tarafa aktardığımızı talep edebilirsiniz.

Otomatik bir karar vermek veya bir Monese hizmetine uygunluğunuzu değerlendirmek için teknolojiyi kullandığımız durumlarda, kararınıza doğrudan müşteri hizmetleri ekibimizin bir üyesiyle itiraz etme hakkına sahipsiniz.

Bu haklardan herhangi birini kullanmak için, Monese uygulamasındaki sohbet işlevi aracılığıyla veya privacy@monese.com adresine e-posta göndererek müşteri hizmetleri ekibine bir istek göndermeniz yeterlidir. Tüm talepleri bir takvim ayı içinde yerine getirmeyi hedefleyeceğiz.

6. Şikayette bulunmak

Yönetimimizden veya kişisel verilerinizi kullanmamızdan memnun değilseniz şikayette bulunma hakkına sahipsiniz. Şikayetlerin complaints@monese.com adresine e-posta ile gönderilmesini tercih ederiz, ancak şikayetinizi müşteri hizmetleri kanallarımızdan herhangi biri aracılığıyla kaydedebilirsiniz.

Şikayetinizi tatmin edecek şekilde çözemezsek, şikayetinizi ilgili Veri Koruma Otoritesi aracılığıyla takip edebilirsiniz. Birleşik Krallık için bu, Bilgi Komisyonu Ofisidir. (see https://ico.org.uk/make-a-complaint/). Birleşik Krallık dışında, Belçika Veri Koruma Kurumu (https://www.gegevensbeschermingsautoriteit.be/citizen/actions/lodge-a-complaint) veya yerel Veri Koruma Kurumu ile iletişime geçebilirsiniz.

Herhangi bir sorunuz varsa veya daha fazla bilgi edinmek isterseniz, dpo@monese.com adresinden Veri Koruma Görevlimizle iletişime geçmekten veya Tallis House, 2 Tallis Street, Londra, EC4Y 0AB adresinden bize yazmaktan çekinmeyin.